Gemiddelde waardering

9.5/10

Gratis proefrit
bij u thuis.

Ontdek onze
modellen.

Hulp nodig
met uw keuze?

Menu

Geen zorgen, wij komen naar uw huis voor al onze services.

Goedkope driewielers voor volwassenen

Bent u op zoek naar een goedkope en betaalbare driewieler voor volwassenen? Dan zit u bij Trigo Fietsen goed. In ons assortiment komt u comfortabele (elektrische) en stabiele driewielers tegen. Iedere driewielfiets staat garant voor een veilige en ontspannen rit. Ontdek de voordelen en mogelijkheden van onze modellen.

Een elektrische driewielfiets aanschaffen met een Wmo vergoeding

Fietsen op een gewone fiets kan lastig zijn als u een lichamelijke beperking heeft of moeite heeft om uw evenwicht te behouden. Een elektrische driewielfiets kan dan de oplossing zijn. Rijden op een driewielfiets is in het begin even wennen, maar het is gezonder dan een scootmobiel. Op een driewielfiets blijft u namelijk uw beenspieren gebruiken. Om ervoor te zorgen dat u zelfstandig kan blijven bewegen, is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in het leven geroepen. Dit is een financiële bijdrage van uw gemeente voor zorg- en ondersteuningsbehoeften.

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische driewielfiets, dan heeft u mogelijk recht op een Wmo-vergoeding. Om aanspraak te maken op deze vergoeding kunt u een verzoek indienen bij uw gemeente. Of de gemeente uw elektrische driewielfiets daadwerkelijk gaat vergoeden is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast verschillen de Wmo-regels per gemeente. Ons advies is om eerst contact op te nemen met het Wmo-loket in uw gemeente. U legt de huidige situatie uit en beschrijft de noodzaak van een elektrische driewielfiets in uw leven.

Het Wmo-loket onderzoekt vervolgens uw situatie en bekijkt grondig of u aan alle criteria voldoet. Op basis van het onderzoek zal de gemeente een besluit nemen. Heeft de gemeente besloten dat u recht heeft op een Wmo-vergoeding? Dan kunt u op zoek gaan naar een driewielfiets. U heeft twee mogelijkheden om de driewielfiets te regelen: via een Persoongebonden budget (Pgb) of Zorg in natura.

goedkope driewieler volwassenen

Persoonsgebonden budget (PGB)

Bij een Persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt u een bedrag van de gemeente waarmee u een elektrische driewielfiets kunt uitzoeken. U bepaalt zelf bij wie u de driewielfiets koopt, de bezorging en het bezorgmoment. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van uw driewieler.

Zorg in Natura

Bij een vergoeding via Zorg in Natura doet de gemeente al het werk voor u. De gemeente bepaalt de driewielfiets die u ontvangt en de leverancier waar de driewieler wordt ingekocht. U heeft dan geen keuzevrijheid uit het model en de leverancier. Uw gemeente maakt ook de afspraken over de bezorgmethode en het moment van bezorging.

Een elektrische driewielfiets kopen bij Trigo Fietsen

Bij Trigo Fietsen kunt u met een Persoonsgebonden budget verschillende elektrische driewielfietsen kopen. Bekijk alle modellen op onze website en vraag een gratis proefrit aan. Heeft u vragen over onze driewielfietsen? Neem dan contact op en onze specialisten helpen u graag verder.

Trigo Driewielfietsen
Vrijblijvende proefrit
bij u aan huis.
Brochure

Vrijblijvende proefrit
bij u aan huis.

Passie voor fietsen

Adviesgesprek met een specialist.

Trigo Driewielfietsen
Adviesgesprek met een specialist.
Zomershow - Site banner